top of page

Blog #5: De zes gezelligste spelletjes onder de zon.

Het is heerlijk buiten genieten met dit mooie weer. Gezellig op het terras of in de tuin, misschien zelfs al op de camping! En niks maakt het nog gezelliger dan een leuk spel erbij te pakken.Het is heerlijk buiten genieten met dit mooie weer. Gezellig op het terras of in de tuin, misschien zelfs al op de camping! En niks maakt het nog gezelliger dan een leuk spel erbij te pakken. Onderstaand vind je mijn 6 tips voor leuke spellen op het strand, in de tuin, aan de campingtafel of op het terras. Al deze spelletjes zijn makkelijk mee te nemen, vlot te spelen en natuurlijk super gezellig!


Geniet van het mooie weer en veel speelplezier! Alle spellen zijn te vinden in de webshop van The Game-Inn. Of kom gezellig langs in de winkel :)


1. Phase 10

Tijdens één van mijn eigen vakanties speelden we Phase 10 iedere avond! In dit vlotte kaartspel probeer je iedere ronde een nieuwe fase uit te spelen. Dit is het verzamelen van een combinatie kaarten, bijvoorbeeld 7 kaarten van dezelfde kleur, of een “kleine straat”. Lukt het jou als eerste de fase uit te spelen, dan mag je naar de volgende fase. Andere spelers blijven achter. Je kunt elkaar daarbij ook lekker dwars zitten met actiekaarten waarbij je andere spelers beurten laat overslaan.

 

2. Qwirkle (reiseditie)

Met Qwirkle ga je stenen aanleggen om zo de meeste punten te scoren. De stenen trek je uit de zak, waarna je deze probeert te combineren met de stenen die al op tafel liggen. Hierbij maak je combinaties met dezelfde kleuren of figuren. En als het je lukt om een rij van 6 stenen te leggen, dan heb je een Qwirkle!

Hiermee scoor je extra punten.


Qwirkle is super snel uitgelegd, snel te spelen en leuk voor alle leeftijden! Je hebt hem niet voor niets in een handige reiseditie. Super handig om in de koffer of weekendtas te stoppen als je erop uit gaat!

 

3. De Weerwolven van Wakkerdam


De avonden worden weer langer en warmer, lekker lang buiten genieten dus! In dit super spannende spel probeer je de nacht te overleven tussen weerwolven en heksen die niet altijd het beste met jou voor hebben...


Met Weerwolven maak je zeker nieuwe vrienden op de camping. Of speel het gezellig achter in de tuin met vrienden of familie. Dit spel is mijn absolute favoriet!


 

4. OpenHartig

Een mooi gesprek, grappige herinneringen ophalen, iets leren over een ander dat je nog iet wist… Met OpenHartig heb je elkaar altijd iets te vertellen. Deze gesprekskaartjes zitten vol met bijzondere vragen en opdrachten, waardoor je nooit om gespreksstof verlegen zit. Erg leuk om mee te nemen naar het terras of strand voor een leuk gesprek met vrienden, of voor het hele gezin. Er zijn verschillende versies van deze kaartjes beschikbaar!

 

5. Claim

Lekker met zijn tweetjes op pad? Neem Claim mee! In dit spannende slagenspel ga je proberen zoveel mogelijk bondgenoten te werven om de nieuwe koning te worden.

In dit 2 fasen slagenspel ga je bondgenoten werven om deze vervolgens tegen elkaar uit te spelen. Lukt het jou de meeste dwergen, goblins of zombies of andere facties achter jou te krijgen? Dan ben jij de nieuwe koning!


Claim speelt lekker snel, waardoor je bij verlies snel een nieuw potje kunt spelen om wraak te nemen!

 

6. Qwinto, Qwixx of Qwantum

Een klein dobbelspelletje is altijd leuk en makkelijk overal mee naar toe te nemen. De familieleden Qwixx, Qwantum en Qwinto komen bij ons regelmatig op de (tuin)tafel!


Ze zijn allemaal net ietsje anders waardoor je gezellig kunt blijven dobbelen en er bij ieder spelletje een nieuwe uitdaging is.296 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page