top of page

Blog#4 Ondernemen in coronatijd

Er is alweer een poosje voorbij sinds de laatste blog, hoog tijd voor een update dus! De afgelopen paar maanden is er veel gebeurd en tegelijkertijd ook heel weinig.. In deze blogpost neem ik je kort mee in de afgelopen periode!


Laten we beginnen met de sluiting van de winkel. Midden december gingen alle niet-essentiële winkels dicht voor een periode van, werd toen gezegd, 5 weken. Het bericht kwam hard aan. Want wat nu?


Vol ongeloof volgde ik de speech van de Minister President vanuit zijn torentje. Het zal toch niet waar zijn? Het spellencafé niet kunnen openen was (financiële) klap nummer één. Daarnaast ook de winkel moeten sluiten betekende dat de situatie nog lastiger werd.


Aan de slag met de webshop

Ping! Het Facebook berichtje van oud collega Coen zorgde ervoor dat ik geen tijd had om bij de pakken neer te zitten. Deze reddende engel had de situatie gevolgd en bood aan een webshop op te zetten omdat de winkel dicht ging.

Een hele berg spellen in de webshop zetten.

En daar ben ik hem onwijs dankbaar voor! Check zeker zijn website www.copebo.nl voor zijn andere projecten of als je zelf nog op zoek bent naar een UX/UI Designer.


Binnen een aantal dagen had hij een compleet werkende webshop opgezet en na een paar dagen van spellen inventariseren en in de webshop zetten kon ik aan de slag met de online bestellingen!Bezorgen aan huis

Auto volladen en gaan!

Na de sluiting werd het ineens stil in de winkel. De gezelligheid van vlak voor de feestdagen, waarbij ik hier nog superveel mooie cadeautjes mocht inpakken en kon kletsen met alle leuke bezoekers, was afgelopen.

Overdag bleef ik 7 dagen per week open voor het PostNL punt en in de avond rijd ik nog dagelijks de bestellingen van de webshop uit. Ik wil iedereen blij maken met alle mooie spellen en zelfde dag bezorging in de regio garanderen. Het werden lange dagen in een lege winkel en avonden van bestellingen verzamelen, routes plannen en uitrijden.


Onwijs fijn dat jullie de webshop weten te vinden! Mijn hart maakt nog steeds iedere keer een sprongetje als ik een bestelling via de webshop zie binnenkomen.

Hoe gaat het nu?

De vraag die ik geregeld krijg is “Hoe gaat het nu?” of “Red je het nog wel?”. Mijn antwoord blijft: als ik dit red, dan kan het alleen maar beter worden! 😊 Ik kijk uit naar betere tijden, maar ben ook eerlijk over de huidige situatie. Dit moet niet lang meer duren.


Ik merk dat het een stuk stiller is in de webshop en het winkelen op afspraak zorgt ook niet voor voldoende aanloop naar de winkel. Als starter val ik buiten alle steun vanuit de overheid en ook de bodem van mijn spaarpot wordt nu toch echt zichtbaar. De hele onderneming was berekend op een café + winkel en als beiden niet volledig of helemaal niet kunnen draaien, dan is dat best lastig.


Je weet dat als je gaat ondernemen je een groter risico loopt dan wanneer je in loondienst blijft. Veel mensen noemen mij dapper omdat ik gestart ben in corona -tijd, maar dat ben ik zeker niet hoor haha. De voorbereidingen voor de winkel en het tekenen van het huurcontract en de lening waren al eerder dan de situatie waar we nu in zitten. Noem het naïef maar de situatie met Corona zoals deze nu nog steeds is, heb ik niet zien aankomen.

Ik startte The Game-Inn met de droom om mooie herinneringen te maken. Met elkaar in het spellencafé en in de winkel. En de afgelopen periode kwam hierbij niet in de buurt. Ik maak mij dagelijks zorgen over de toekomst en mis het contact met mensen. Het steeds maar uitkijken naar een nieuwe openingsdatum voor het café is vermoeiend, maar ik besef me ook zeker dat er ondernemers zijn die het nog veel moeilijker hebben dan ik.

Winkelen zonder afspraak

Ik ben enorm blij dat vanaf 28 april het niet meer nodig is om een afspraak te maken voor het winkelen. Maar het zeker belangrijk dat ook het café snel open mag! Is het begin juni dat we weer open mogen, juli, augustus? Geen idee. Ik hoop echt snel! Ik wil iedereen onwijs bedanken die de afgelopen periode voor mij heeft klaargestaan, voor alle bestellingen die ik aan huis heb mogen brengen of via click en collect en natuurlijk de private shopping afspraken! Want naast dat deze periode lastig is, heb ik veel energie kunnen halen uit al jullie fijne reacties op de winkel en de bezorgservice.


Het is voor iedereen een gekke tijd en ik hoop dat jullie mooie avonturen en fijne speelmomenten met elkaar beleven met alle spellen die jullie hebben uitgekozen.

Hopelijk tot snel hier in de winkel en het café!


Groetjes Louise317 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page