top of page
Perudo.png

mONDAY MUSTHAVE

Het is weer maandag: tijd voor een nieuwe Monday Musthave!

Deze maandag staat in het teken van het dobbelspel Perudo.

In het kort

Speelduur: 30 minuten

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Aantal spelers: 2 - 6 spelers

Taal: Nederlands

Skills: bluffen, geluk 

Prijs: 19,99

perudo2.jpg

Hoe speel je het spel?

Perudo is een eenvoudig en snel dobbelspel vol bluf en spanning. Bij aanvang van het spel ontvangt iedere speler een dobbelbeker met vijf dobbelstenen in de bijhorende kleur. De spelers bekijken het resultaat van hun worp, zonder dat de andere spelers dit kunnen zien.

 

De startspeler doet een eerste bod waarbij hij gokt hoeveel dobbelstenen er van een bepaald getal minimaal op tafel liggen. De volgende speler kan drie verschillende acties ondernemen. Zal hij het bod verhogen of niet? Vertelt hij de waarheid of denk je dat hij bluft?

Naast bluffen speelt geluk een grote rol bij dit spel. Het doel is om als laatste speler over te blijven met dobbelstenen in het bezit. 

Bekijk de uitlegvideo:

Wat maakt dit spel zo leuk?

Het is een heerlijk eenvoudig dobbelspelletje, dat zorgt voor veel interactie tussen de spelers. Hoe ver durf jij je door het spel heen te bluffen en heb jij de beste pokerface? Het spel is te spelen vanaf 8 jaar, maar door de eenvoudige regels is het ook op iets jongere leeftijd al goed te leren. Perudo is leuk voor het hele gezin!

Voor volwassenen is dit onwijs leuk als partyspelletje en ook bij het gezin of de familie doet dit spel het goed. Door de eenvoud en het hoge fun-gehalte van het spel, vinden ook de meeste mensen die een groter bordspel te ingewikkeld vinden, Perudo erg leuk!

 

Een potje duurt maximaal 30 minuten. Ontdek of wie het beste van de groep kan bluffen (of gewoonweg het beste keihard kan liegen) of denk je dat jij dit zelf het beste kunt? ;)   

Wat zit er in de doos?

  • 30 dobbelstenen

  • 6 bekers

  • 1 stoffen zak

  • Spelregels

Perudo3.jpg

de Monday musthave van vorige week:

Tiny towns

Tiny towns.png

Welkom in Tiny Towns!

Je bent de burgemeester van een klein stadje in het bos, waar de kleinere wezens van het bos een samenleving hebben gecreëerd die verborgen is voor roofdieren. Dit nieuwe land is klein en de middelen zijn schaars – je neemt wat je kunt krijgen en zegt nooit nee tegen grondstoffen....

bottom of page