top of page

vr 14 apr

|

Nieuwerkerk aan den IJssel

Weather Machine - Demo & Spelen

Er is nog 1 plekje over voor de Demo + Spelen van Weather Machine, doe jij mee?

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Weather Machine - Demo & Spelen
Weather Machine - Demo & Spelen

Tijd en locatie

14 apr 2023, 19:00

Nieuwerkerk aan den IJssel, Dorpsstraat 20, 2912 CB Nieuwerkerk aan den IJssel, Nederland

Over het evenement

Tijdens deze avond krijg je uitleg over het spel Weather Machine. Na een uitleg zal het spel met elkaar gespeeld worden. 

De spellen van spelauteur Vital Lacerda zijn geen gemakkelijke spellen. Met een BGG complexity rating van 4.56/ 5 is dit een echte hersenkraker!

Over het spel:

Natuurrampen behoren straks tot het verleden!” riep professor Sêni Lativ, projectleider meteorologische manipulatie bij Lightning Technologies, uit. Tests van zijn nieuwe uitvinding, de weermachine, lieten positieve resultaten zien. Zijn visioenen over het bedwingen van overstromingen, het bedwingen van cyclonen en het beëindigen van droogtes deden hem glimlachen.

In Weather Machine ben je een wetenschapper in het team van prof. Lativ, en ga je sleutelen aan het lokale weer: de regenval aanpassen voor boerderijen, wind en heldere lucht behouden voor ecologische energiebronnen, de temperatuur aanpassen voor resorts en sportevenementen...

Het prototype van de weermachine is tot nu toe behoorlijk effectief; er is echter een patroon ontstaan ​​dat een zorgwekkend neveneffect onthult: elk gebruik van de weermachine verandert ook de omstandigheden elders op de planeet - een "butterfly effect".

Deel dit evenement

bottom of page