top of page
Dixit.png

6 tips voor de

Voorjaars

vakantie!

menara1.jpg
dragomino-bordspel-2.png
Max-de-Kat.png
oie_transparent.png
moddervarkens.png
oie_transparent (1).png

6 tips voor de voorjaarsvakantie!

Yes, het is voorjaarsvakantie! Tijd om met het hele gezin de leukste spelletjes te spelen. Deze 6 spellen doen het goed bij de hele familie omdat ze makkelijk uit te leggen zijn, voor bijna alle leeftijden en een hoge funfactor hebben.

Een speelse vakantie gewenst!

1. Dixit

Speelduur: 30 minuten

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Aantal spelers: 3 - 6 spelers

Prijs: 29,99

Hoe speel je Dixit?

In Dixit speel je met prachtig geïllustreerde, grote speelkaarten. Wanneer je aan de beurt bent zeg je iets over één van de 6 kaarten in je hand. Je kunt iets vertellen, zingen of rijmen, wat je maar wil.

 

Vervolgens kiezen de andere spelers een kaart uit hun hand die het beste aansluit bij wat de verteller heeft gezegd. De gekozen kaarten worden samen geschud met de oorspronkelijke kaart. Vervolgens worden ze opengedraaid en moeten de spelers raden welke de oorspronkelijke kaart is.

 

Je scoort punten door met tactische hints ervoor te zorgen dat niet alle medespelers jouw kaart raden. Zorg dus dat de hint niet te voor de hand liggend is, maar ook niet te vaag!

 

Aan het einde van iedere ronde vult iedereen zijn hand aan tot 6 kaarten. Het spel is voorbij zodra de laatste kaart van de stapel is getrokken.

Dixit.png

Wat maakt dit spel zo leuk?

De spelregels zij heel eenvoudig, waardoor je het snel kunt leren spelen. Hierdoor is Dixit geschikt voor de hele familie! Het is leuk om met kinderen te spelen, maar ook als volwassenen onder elkaar brengt dit spel veel plezier en gezelligheid. De herspeelbaarheid van het spel is heel hoog en ook zijn er tal van uitbreidingen met extra kaarten die je kunt toevoegen aan dit basisspel. Laat je creativiteit en verbeelding de vrije loop met Dixit!

2. Menara

Speelduur: 45 minuten

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Aantal spelers: 1 - 4 spelers

Prijs: 42,99

Hoe speel je Menara?

In Menara bouw je samen een tempel op basis van bouwtekeningen van verschillende moeilijkheidsgradaties. Om beurten kies je er één, die je volledig moet uitvoeren. Lukt dat namelijk niet, dan moet de tempel een bouwlaag hoger worden.

De bouwtekeningen geven bijvoorbeeld aan hoeveel pilaren er op één of meer tempelvloeren moeten worden gezet of dat er een bepaald aantal pilaren moet worden verplaatst. Omdat pilaren uitsluitend op velden van dezelfde kleur mogen worden gezet, is dat allemaal lastiger dan het lijkt.

 

Staat de tempel aan het einde van het spel nog overeind en heeft hij het juiste aantal bouwlagen, dan winnen de spelers gezamenlijk. Stort de tempel echter voortijdig in, dan is het project mislukt.

Menara.png

Wat maakt dit spel zo leuk?

Menara is een spel voor het hele gezin, waarin zowel tactiek als behendigheid een grote rol speelt. In dit spel speel je niet tegen elkaar, maar met elkaar. Het samenwerken en puzzelen aan de tempel zorgt voor veel hilariteit en spanning. Lukt het jullie om alle lagen goed op te bouwen?

3. Moddervarkens

Speelduur: 15 minuten

Leeftijd: vanaf 7 jaar

Aantal spelers: 2 - 4 spelers

Prijs: 11,95

Hoe speel je Moddervarkens?

In het kaartspel ‘Moddervarkens’ probeert iedere speler zijn varkens te laten spelen in de modder om ze lekker vies te maken. Maar pas op, want je tegenstanders zullen alles in het werk stellen om jouw varkens weer schoon te wassen. Een stal komt dus goed van pas, want een dak biedt sowieso bescherming tegen regenkaarten. En als je de deur dan ook nog eens dicht laat timmeren, dan kan geen boer binnenkomen om jouw varkens schoon te boenen.

De speler die uiteindelijk alleen maar moddervarkens voor zich op tafel heeft liggen, wint het spel! Dus ga dat varkentje van je tegenstanders maar eens wassen!

moddervarkens.png

Wat maakt dit spel zo leuk?

Moddervarkens is een vrolijk kaartspelletje dat makkelijk te spelen is. De spelregels zijn eenvoudig en de speelduur kan variëren tussen de 15 maar soms ook 30 minuten per spel. Iedere keer is het weer een nieuwe uitdaging om zoveel mogelijk moddervarkens te verzamelen!

4.Max de Kat

Speelduur: 15 minuten

Leeftijd: vanaf 4 jaar

Aantal spelers: 1 - 8 spelers

Prijs: 24,99

Hoe speel je Max de kat?

In Max de kat werken jullie samen om verschillende diertjes te redden van de kat Max.
Vogel, muis en eekhoorn zijn namelijk op weg naar hun holletje in de boom. Maar Max de kat heeft honger en zit achter ze aan! Elk diertje kent een korter weggetje naar de boom. Maar… Max de kat kent deze sluippaadjes ook!

Dobbel hoeveel plekjes de diertjes zich over het bord mogen verplaatsen en kies welk diertje een stapje mag zetten. Overleg en kijk hierbij goed of Max ze niet kan inhalen. Je wint samen het spel als alle diertjes veilig de boom weten te bereiken.

Max-de-Kat-2.jpg

Wat maakt dit spel zo leuk?

Je wint of verliest samen van het spel. Max de Kat is een spannend strategiespel voor kinderen van alle leeftijden. Je moet met elkaar overleggen: welk diertje brengen we als eerste thuis? Wanneer krijgt Max wat lekkers? En wat vinden we ervan als Max tóch een diertje weet te pakken?

5. Sushi Roll

Speelduur: 20 minuten

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Aantal spelers: 2 - 5 spelers

Prijs: 24,95

Hoe speel je het spel?

Sushi Roll is een vrolijk geïllustreerd dobbelspel. Je gaat door te dobbelen met de sushi dobbelstenen proberen de hoogste punten te scoren.

Sushi Roll wordt gespeeld in 3 rondes. Tijdens een ronde kiezen jullie om beurten steeds 1 dobbelsteen van je lopende band en die leg je op je dienblad. Nadat alle spelers een dobbelsteen hebben gekozen, geven jullie de lopende banden door. De overgebleven dobbelstenen worden opnieuw gerold. Als alle dobbelstenen gekozen zijn, eindigt de ronde en worden de dobbelstenen op elk dienblad gescoord. Heb je na 3 rondes de meeste punten? Dan win je het spel.

Sushi roll.jpg

Wat maakt dit spel zo leuk?

In Sushi Roll kan je eindelijk met je eten spelen! Dit spel is een dobbelvariant op het Sushi Go kaartspel . Het spel ziet er onwijs vrolijk uit en nadat je even bent ingelezen op de spelregels is het leuk voor het hele gezin!

 

Het heeft een geluksfactor door het dobbelen, maar je kunt elkaar ook lekker dwars zitten door elkaars sushi af te pakken. Dit is een echte must-have voor sushi fans!

6. Dragomino

Speelduur: 20 minuten

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Aantal spelers: 2 - 5 spelers

Prijs: 22,99

Hoe speel je het spel?

Je grote moment is aangekomen! Je bent tot drakenrijder benoemd en krijgt de kans om op een mysterieus eiland op zoek te gaan naar deze wezens. Maar je bent niet de enige drakenrijder in deze landstreken.Wie zal de meeste babydraken ontdekken?

Dragomino is een legspel, vergelijkbaar met domino. Je gaat proberen de beste landen aan te leggen en daarmee drakeneieren te verzamelen. Maar zitten in de eieren die je hebt verzameld ook echt babydraken? Wie op het einde van het spel de meeste babydraken verzameld heeft, wint het spel!

dragomino-bordspel-2.png

Wat maakt dit spel zo leuk?

Dragomino is leuk voor jongere kinderen vanaf 5 jaar, maar ook iets oudere broertjes of zusjes kunnen het spel zeker leuk meespelen! Dit maakt het geschikt voor de hele familie. Het spel ziet er mooi uit en de draken zijn ontzettend schattig. En wie wil er nu geen drakentemmer zijn? 

Bij dit spel speel je tactisch door de gebieden goed te combineren, maar ook de geluksfactor speelt een belangrijke rol. De combi van beiden zorgt ervoor dat ook als je nog wat minder strategisch kunt spelen je wel nog kans maakt om het spel te winnen. 

bottom of page