top of page

Blog #1: Let's meet!


Hi, leuk dat je er bent! Zoals beloofd zal ik de weg naar de opening van The Game-Inn met je delen. Vandaag hierbij dan ook mijn eerste blog, of eigenlijk meer een kennismaking! Want het is natuurlijk wel zo leuk om te weten wie er aan de andere kant van het toetsenbord zit.😊


Mijn naam is Louise Hordijk en ik woon samen met mijn man (Dick) in Nieuwerkerk aan den IJssel. Ik ben afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam, waar ik de opleiding Vrijetijdsmanagement heb gevolgd. Tijdens mijn studie werkte ik de horeca en na mijn opleiding heb ik, onder andere, gewerkt op de marketingafdelingen van mooie organisaties zoals Van der Valk Exclusief, Stichting Vakbekwaamheid Horeca en Jazeker… De Hypotheker!


Maar oké, genoeg over mijn cv. Hoe kom ik er nu bij om een spellenwinkel en -café te beginnen, vraag je jezelf vast af en waarom uitgerekend nu? Ik zal het je vertellen!


Afgelopen maart moest ik, net als velen van ons, helaas thuiswerken vanwege het coronavirus. Dag kantoorleven en real-life contact met leuke collega’s. 👋 Hallo woonkamer, eetkamertafel en videobellen via Microsoft Teams. Het contact met collega’s viel ineens voor een groot deel weg. En terwijl ik daar alleen aan mijn keukentafel zat, kwam het besef dat ik mijn kantoorbanen voor een groot deel zo leuk vond door het contact met collega’s. De hele dag alleen achter een beeldscherm zitten, wilde ik dat nog wel? Al jaren droom ik over een eigen onderneming, maar nog niet eerder durfde ik de stap te zetten. Tot afgelopen zomer, toen ik toch al uit mijn comfortzone was getrokken door het thuiswerken.


Via Facebook zag ik dat er voor een winkelpand in De Dorpsstraat een nieuwe huurder werd gezocht. Ik heb deze keer niet lang getwijfeld: hier wilde ik mijn onderneming vestigen! In de voetsporen treden van mijn Opa en Oma Hordijk, die jaren in dezelfde straat hun eigen winkel hadden. Het idee voor een bordspellenwinkel en -café is iets waar ik het samen met Dick al vaker over had gehad en dit zou dé locatie kunnen zijn! Na contact met de huidige huurder bleek dat het pand nog beschikbaar was. En toen is het avontuur begonnen.


Een idee + een winkelpand is nog geen onderneming. Ik wilde mijn plezier in bordspellen graag delen in de vorm van een winkel met een café waar je ook spellen kunt spelen. Dit om een plek te creëren waar jong en oud samen (bord)spellen kunnen beleven. Even weg met die mobiele telefoon, Netflix en social media. Echt even samen zijn en plezier beleven met bordspellen en daarbij mooie herinneringen maken! 🧩🎲


Maar hoe ging ik dit financieren, en wat was er mogelijk met betrekking tot een vergunning voor een stukje horeca in een winkelpand? Ik had 100 vragen, en er waren meer dan 100 verschillende antwoorden. De deadline om akkoord te geven op het huurcontract was kort, heel kort. De haalbaarheid van mijn plan en de mogelijkheden onderzoeken vroeg om spoed bij zowel de Gemeente Zuidplas als bij een mogelijke financierder. Een paar spannende weken volgden, waarbij ik aan de slag ging met mijn ondernemingsplan, financieel plan en de aanvraag bij de gemeente deed voor een vergunning. In een volgend blog vertel ik je misschien meer over dit proces, want alleen daarover kan ik al een heel boek schrijven.. 😉

Woonkamer
De woonkamer als pakhuis

Op het moment van schrijven zit ik midden in de voorbereidingen naar de opening. Ik heb al een mooie collectie spellen besteld en mijn woonkamer begint langzamerhand meer op een pakhuis te lijken dan een woonkamer. Gelukkig ontvang ik binnenkort de sleutel en kunnen we eindelijk aan de slag met de verbouwing en inrichting. Ook hierover zal ik uiteraard updates met je gaan delen!


Het is een spannende tijd om deze onderneming te starten. Zeker met een blik op de ontwikkelingen rondom het coronavirus en het sluiten van de horeca. Zo is het afwachten of het vanaf de opening al mogelijk is om bordspellen spelen in het café en of dit deel überhaupt al open mag.. Ik ben enorm aan het duimen dat de situatie er over een paar weken beter uit ziet! De gezondheid van een ieder staat uiteraard voorop en ik hou de ontwikkelingen rondom het virus en alle maatregelen goed in de gaten.


Ik hoop dat je nu een beter beeld hebt van de persoon achter The Game-Inn en wat het idee achter de winkel in combinatie met het spellencafé is. Ik verheug mij er enorm op om ook met jou kennis te mogen maken! Heb je vragen over mij of over The Game-Inn? Stel ze gerust via Facebook of mail naar info@game-inn.nl!


739 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


התגובות הושבתו לפוסט הזה.
bottom of page