top of page

mONDAY MUSTHAVE
 

THE-HUNGER-NL.png

Het is weer maandag: tijd voor een nieuwe Monday Musthave..

Deze maandag staat in het teken van het spel: The Hunger!

In het kort

The Hunger is een deckbuilder uit 2021, gemaakt door Richard Garfield,

die vooral bekend is als maker van het enorm populaire Magic The Gathering

en titels als Bunny Kingdom en King of Tokyo! 

Leeftijd: vanaf 12 jaar
Aantal spelers: 2 - 6 spelers 

Speeltijd: 60 minuten

Skills: Strategie, Geluk, Race

Taal: Nederlandstalig

hunger spel 3.jpg

Hoe speel je het spel?

Geraak jij voor het eerste zonlicht terug in het kasteel, of verbrand je roemloos tot as…​ In The Hunger ontwaken vampieren uit hun diepe slaap op het moment dat de eeuwige rozen bloeien. Je hebt tot het ochtendgloren de tijd om het labyrint te bereiken en de mooiste roos te plukken.

Onderweg jaag je op mensen, rekruteer je bondgenoten, voltooi je opdrachten en vergroot je je krachten. Dat alles om de meest beruchte vampier te worden!

 

The Hunger is een deck-building race-spel. Jagen is noodzakelijk, maar hoe meer je jaagt, hoe langzamer je wordt door de kaarten in je deck. Iedere speler start met hetzelfde startdeck, waarna je de punten op deze kaarten kunt verzilveren om jezelf te verplaatsen om op nieuwe slachtoffers te jagen. Hierbij houd je rekening met je eigen geheime missies die je tijdens het spel kunt verzamelen op de kerkhoven. 

Maar als echte vampier moet je wel op je hoede blijven, want na 15 ronden komt de zon op en moet je weer veilig terug zijn in het kasteel. Anders ga je op in as en is je hele tocht voor niks geweest... De speler die na 15 ronden veilig het kasteel heeft bereikt met de hoogste punten wint het spel!

Bekijk de uitlegvideo:

Wat maakt dit spel zo leuk?

Zelf ben ik dol op alles wat met vampieren te maken heeft.. Dus het thema zorgde er al voor dat ik graag mijn tanden in dit spel wilde zetten. En dat thema is enorm mooi uitgewerkt. Alles is tot in de kleinste details prachtig opgezet. De stukken, het artwork. Echt alles zit thematisch goed in elkaar! Het is een feestje om dit spel op tafel te leggen en nieuwe mensen waarmee ik het speel zijn vaak onder de indruk van alles wat er op tafel komt.  

Tijdens het spelen is de druk om als vampier om op tijd in het kasteel terug te komen de hele tijd voelbaar.. Je staat steeds voor de keuze: ga ik verder van het kasteel af, hierbij de afweging maken met betrekking tot je deck (red ik het op tijd terug met deze kaarten, wat heb ik nog liggen, kan ik een nieuwe missie voltooien of ga ik toch kaarten verteren) enzovoorts... Er zijn volop keuzemogelijkheden en manieren om nieuwe punten te scoren!

Het race element is tof. Het is daarbij ook grappig om te zien om andere spelers te zien worstelen op tijd terug te komen en uiteindelijk te zien falen.. Tenzij je zelf faalt natuurlijk ;)   

Voor mij is het echt een aanrader, die goed te spelen is met meer ervaren spelers .En met beginnende spelers kan je eerst kennis maken met de A zijde van het bord, waarbij je niet direct alles kwijt bent als je te laat in het kasteel komt. Je raakt dan slechts een deel van je punten kwijt. Op deze manier kan je eerst wennen zonder dat je eerste poging als vampier direct tot een abrupt einde komt. 

Wat ook een enorme plus van dit spel is, is dat je het met wel 6 spelers kunt spelen.
Super gezellig dus ook om met een grotere groep te spelen!

Wat zit er in de doos?

  • 122 Jachtkaarten

  • 3 Rooskaarten

  • 6 Startsets

  • 1 Speelbord met A en B kant

  • 1 Jachtspoor

  • 6 Vampierkaarten

  • 55 Tegels

  • 13 Houten tokens

  • 26 Bonusfiches

  • Spelregels

the hunger 2 bordspel.png

THE HUNGER TOERNOOI

Het vrolijke kaartspelletje Point Salad is om van te smullen!
Lees snel verder waarom dit spel niet in jouw spellenkast mag ontbreken.

Ook enthousiast geworden over dit geweldige spel?

Doe mee met het spannende toernooi van The Hunger en maak kans op griezelig mooie prijzen! Ook als je het spel nog niet eerder hebt gespeeld kan je deelnemen. 

Deelname aan dit toernooi is 4 euro, inclusief een consumptiebon voor een drankje naar keuze. 

The_Hunger_Tournoi_post_IG_13 (1).jpg

De Vorige Must Have Monday:
Point salad!

Point Salad.png

Het vrolijke kaartspelletje Point Salad is om van te smullen!
Lees snel verder waarom dit spel niet in jouw spellenkast mag ontbreken.

bottom of page