top of page
moddervarkens11.png

mONDAY MUSTHAVE

Het is weer maandag: tijd voor een nieuwe Monday Musthave!

Deze maandag staat in het teken van het kaartspel Moddervarkens

In het kort

Laat jouw varkens lekker in de modder spelen, maar zorg ervoor dat die van anderen schoon blijven. De waterslang, een regenbui of een stal afbranden… niks is te gek om een ander te dwarsbomen.

Leeftijd: vanaf 7 jaar
Aantal spelers: 2 - 4

Speeltijd: 15 minuten

Skills: interactie, tactiek, geluk

Hoe speel je het spel?

In ‘Moddervarkens’ probeert iedere speler zijn varkens te laten spelen in de modder om ze lekker vies te maken. Maar pas op, want je tegenstanders zullen alles in het werk stellen om jouw varkens weer schoon te wassen. Een stal komt dus goed van pas, want een dak biedt sowieso bescherming tegen regenkaarten. En als je de deur dan ook nog eens dicht laat timmeren, dan kan geen boer binnenkomen om jouw varkens schoon te boenen. De speler die uiteindelijk alleen maar moddervarkens voor zich op tafel heeft liggen, wint het spel! Dus ga dat varkentje van je tegenstanders maar eens wassen!

De spelers proberen door slim kaarten te spelen van hun schone varkens echte moddervarkens te maken. Degene, die alleen maar moddervarkens voor zich heeft liggen, wint het spel! Voor een vlotter en nog interactiever spel, kun je ook spelen met vier kaarten op hand. In dat geval is de kans groter, dat je schone varkens kunt veranderen in moddervarkens en de varkens van een medespeler kunt wassen.

Bekijk de uitlegvideo:

Moddervarkens2.jpg

Wat maakt dit spel zo leuk?

Moddervarkens is een leuk, snel en interactief spel. Door de eenvoudige regels is het snel te leren én te spelen. Je hebt het letterlijk in twee minuten uitgelegd, waarna je elkaar heerlijk kunt gaan pesten met regenbuien of door elkaars varkens te gaan wassen. Het spel is kort, waardoor je makkelijk een paar potjes achter elkaar kunt spelen en zo hopelijk wraak kunt nemen op je tegenspeler(s). 

Het spel is zowel met zijn tweeën als met vier personen erg leuk en ook voor jongere kinderen zeker geschikt om gemakkelijk en snel mee te spelen! Ook erg leuk om mee te nemen naar het terras of naar de camping zodra dit weer mogelijk is!

Wat zit er in de doos?

  • 66 kaarten

  • Spelregels

Moddervarkens3.jpg

de Monday musthave van vorige week:

Point salad!

Point Salad.png

Het vrolijke kaartspelletje Point Salad is om van te smullen!
Lees snel verder waarom dit spel niet in jouw spellenkast mag ontbreken.

bottom of page