top of page
Point Salad.png

mONDAY MUSTHAVE

Het is weer maandag: tijd voor een nieuwe Monday Musthave!

Deze maandag staat in het teken van het kaartspel Point Salad

In het kort

Speelduur: 15 minuten

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Aantal spelers: 2 - 6 spelers

Taal: Nederlands

Skills: Geluk, strategie 

Prijs: 11,95

WinnaarFamilie2020-208x300.png

Hoe speel je het spel?

In Point Salad creëer je een volle salade met de groente- en puntenkaarten uit de markt. Weet jij de beste combinaties te maken en zo de meeste punten te verdienen? Point Salad is een leuk en snel kaartspel voor de hele familie. Met unieke puntenkaarten blijft elk spel verrassend en uitdagend.

Bij Point Salad zul je kaarten moeten kiezen en uitspelen. Spelers proberen tijdens het spel hun salade aan te vullen uit de groentemarkt of puntenkaarten te verzamelen voor een volle salade. Door een juiste combinatie aan kaarten scoor je punten en stel je een mooie salade samen. De speler met de meeste punten heeft de beste salade en wint het spel.

 

Een salade bestaat uit tomaat, sla, wortel, ui, paprika en kool. Puntenkaarten geven bijvoorbeeld aan hoeveel punten je scoort wanneer je de meeste tomaten hebt of hoeveel punten je krijgt bij het hebben van een bepaalde groente. Maar let op: puntenkaarten kunnen ook minpunten bevatten.

Een snel en leuk kaartspel voor de hele familie met het draft mechanisme met meer dan 100 manieren op punten te scoren. Het spel is geschikt voor 2-6 spelers vanaf 12 jaar. De gemiddelde speelduur is 15 minuten.

Bekijk de uitlegvideo:

Point Salad.2.jpg

Wat maakt dit spel zo leuk?

Kan je als beste een wortel nadoen? Mooi, dan mag jij beginnen!

Het spel begint met een grappige opening waardoor de sfeer er meteen goed in zit. Nadat je hebt uitgevochten hoe je überhaupt een wortel kunt nadoen en wie dit dan het beste kan, kan het spel beginnen.

Het spel is snel en de regels zijn eenvoudig uit te leggen. Omdat de regels zo eenvoudig zijn is het voor het hele gezin speelbaar en ondanks dat het vanaf 8 jaar is, zou een kind van 6 zit ook zeker mee kunnen spelen. 

Dat het spel eenvoudig is wil niet zeggen dat het snel verveelt! Juist door het snelle spelverloop en de eenvoud, is dit spel een heerlijk tussendoortje en krijg je al snel trek in meer! 

Wat zit er in de doos?

  • 108 kaarten

  • Spelregels

Point salad3.jpg

de Monday musthave van vorige week:

Perudo

Perudo.png

Bluffen met Perudo!​

Perudo is een heerlijk eenvoudig dobbelspelletje, dat zorgt voor veel interactie tussen de spelers. Hoe ver durf jij je door het spel heen te bluffen en heb jij de beste pokerface?

bottom of page