top of page
Here%20to%20slay_edited.png

mONDAY MUSTHAVE

Het is weer maandag: tijd voor een nieuwe Monday Musthave!

Deze maandag staat in het teken van het spel Here to Slay.

In het kort

Here to Slay is een competitief fantasy-strategiekaartspel, van de makers van Unstable Unicorns, dat draait om het samenstellen van een groep Heroes en het verslaan van monsters (en soms ook het saboteren van je vrienden).

Leeftijd: vanaf 10 jaar
Aantal spelers: 2 - 6

Speeltijd: 30 - 60 minuten

Skills: strategie, geluk

Taal: Engelstalig

Hoe speel je het spel?

Versla jij als eerste drie monsters of heb je als eerste een groep van de zes soorten heroes verzameld? Dan win je Here to Slay!

Verdelen van de party leaders

Het spel begint met het verdelen van de "Party Leaders" over de spelers. Deze party leaders hebben ieder een eigen kracht of specialiteit, waar de speler gedurende het hele spel beroep op mag doen. Tijdens het spel kan je niet van party leader wisselen.

Heroes verzamelen en gebruiken

Tijdens het spel ga je heroes verzamelen, waarvan er 40 in het spel zitten. Deze hebben verschillende klassen en effecten. Zo heb je bijvoorbeeld rangers, bards en thiefs. Deze dappere helden geven jou voordelen in het spel. Om deze te mogen gebruiken, rol je met de dobbelsteen. Op de kaart van de hero staat omschreven hoeveel je minimaal moet gooien om het voordeel op de kaart in te kunnen zetten. 
 

De heroes zitten verstopt in de main deck, en verkrijg je door 

Bekijk de uitlegvideo:

Moddervarkens2.jpg

Wat maakt dit spel zo leuk?

Moddervarkens is een leuk, snel en interactief spel. Door de eenvoudige regels is het snel te leren én te spelen. Je hebt het letterlijk in twee minuten uitgelegd, waarna je elkaar heerlijk kunt gaan pesten met regenbuien of door elkaars varkens te gaan wassen. Het spel is kort, waardoor je makkelijk een paar potjes achter elkaar kunt spelen en zo hopelijk wraak kunt nemen op je tegenspeler(s). 

Het spel is zowel met zijn tweeën als met vier personen erg leuk en ook voor jongere kinderen zeker geschikt om gemakkelijk en snel mee te spelen! Ook erg leuk om mee te nemen naar het terras of naar de camping zodra dit weer mogelijk is!

Wat zit er in de doos?

  • 66 kaarten

  • Spelregels

Moddervarkens3.jpg

de Monday musthave van vorige week:

Point salad!

Point Salad.png

Het vrolijke kaartspelletje Point Salad is om van te smullen!
Lees snel verder waarom dit spel niet in jouw spellenkast mag ontbreken.

bottom of page