Here%20to%20slay_edited.png

mONDAY MUSTHAVE

Het is weer maandag: tijd voor een nieuwe Monday Musthave!

Deze maandag staat in het teken van het spel Here to Slay.

In het kort

Here to Slay is een competitief fantasy-strategiekaartspel van de makers van Unstable Unicorns, dat draait om het samenstellen van een groep Heroes en het verslaan van monsters (en soms ook het saboteren van je vrienden).

Leeftijd: vanaf 10 jaar
Aantal spelers: 2 - 6

Speeltijd: 30 - 60 minuten

Skills: strategie, geluk

Taal: Engelstalig

Hoe speel je het spel?

Versla jij als eerste drie monsters of heb je als eerste een groep van de zes soorten heroes verzameld? Dan win je Here to Slay!

Verdelen van de party leaders

Het spel begint met het verdelen van de "Party Leaders" over de spelers. Deze party leaders hebben ieder een eigen kracht of specialiteit, waar je tijdens het hele spel gebruik van kunt maken. 

Tijdens je beurt mag je gebruik maken van 3 actiepunten.
Verschillende acties kosten een aantal actiepunten. Zo kan je voor 1 punt een kaart trekken van de stapel, een hero, item of magic kaart spelen of het effect van een hero gebruiken. Voor 2 actiepunten mag je een monster aanvallen en voor 3 actiepunten al je handkaarten afleggen en 5 nieuwe pakken.

1. Heroes verzamelen en gebruiken

Heroes hebben verschillende klassen en effecten. Zo heb je bijvoorbeeld rangers, bards en thiefs. Om de voordelen van deze helden te mogen gebruiken, rol je met de dobbelsteen. Op de kaart van de hero staat omschreven hoeveel je minimaal moet gooien om het voordeel op de kaart in te kunnen zetten. 

2. Item cards, magic items, modifiers en challenge cards gebruiken
In het spel zitten verschillende Item cards. Dit kunnen betoverde wapens of objecten zijn die je kunt koppelen aan een hero die je in jouw party hebt gerekruteerd. Sommige kaarten geven voordelen aan de hero, maar er zijn ook vervloekte items die je bij de heroes van andere spelers kunt leggen. 

 

Magic Cards: deze krachtige spreuken mag hebben een enkel effect en worden daarna afgelegd. 

Modifier Cards: deze kaarten kunnen je helpen om jouw worp de verbeteren of kan je inzetten om de worp van een andere speler te beïnvloeden. 

Challenge cards: hiermee daag je een andere speler uit en dobbel je tegen elkaar om te kijken of de speler zijn gewenste actie mag voortzetten. Je kunt hiermee bijvoorbeeld voorkomen dat een speler een actie van een hero uitvoert.

3.Monsters verslaan
Er liggen gedurende het spel steeds drie monsterkaarten open. Hier mag je er voor 2 actiepunten een van aanvallen. Op de kaart staat welke klasse hero het monster mag aanvallen en hoeveel je moet dobbelen om een monster te verslaan. Heb je een monster verslagen? Dan geven veel monsters ook nog voordelen aan jouw party voor het vervolg van het spel.

Hoe win je het spel?

Met een beetje geluk en door het saboteren van je vrienden! Lukt het jou om als eerste alle klassen heroes te verzamelen   

Bekijk de uitlegvideo:

Moddervarkens2.jpg

Wat maakt dit spel zo leuk?

Moddervarkens is een leuk, snel en interactief spel. Door de eenvoudige regels is het snel te leren én te spelen. Je hebt het letterlijk in twee minuten uitgelegd, waarna je elkaar heerlijk kunt gaan pesten met regenbuien of door elkaars varkens te gaan wassen. Het spel is kort, waardoor je makkelijk een paar potjes achter elkaar kunt spelen en zo hopelijk wraak kunt nemen op je tegenspeler(s). 

Het spel is zowel met zijn tweeën als met vier personen erg leuk en ook voor jongere kinderen zeker geschikt om gemakkelijk en snel mee te spelen! Ook erg leuk om mee te nemen naar het terras of naar de camping zodra dit weer mogelijk is!

Wat zit er in de doos?

  • 66 kaarten

  • Spelregels

Moddervarkens3.jpg

de Monday musthave van vorige week:

Point salad!

Point Salad.png

Het vrolijke kaartspelletje Point Salad is om van te smullen!
Lees snel verder waarom dit spel niet in jouw spellenkast mag ontbreken.