top of page
Point Salad.png

mONDAY MUSTHAVE

Het is weer maandag: tijd voor een nieuwe Monday Musthave!

Deze maandag staat in het teken van het bordspel De Taveernen van de Oude Stad

In het kort

De Taveernen van de Oude Stad heeft een ontzettend leuk thema. Je voelt je echt de eigenaar van je eigen kroeg, waarbij je zelf kunt bepalen 

Hoe speel je het spel?

De Taveernen van de Oude Stad is een deckbuilding- en dobbelspel van de succesvolle spellenontwerper Wolfgang Warsch. Spelers proberen als herbergier drinkebroers en edellieden te lokken voor een welverdiende borrel. Proost!

De Taveernen van de Oude Stad is een deckbuildingspel over elkaar beconcurrerende herbergen, waar drinkebroers en edellieden hun biertjes en borrels drinken. De spelers zijn waard in hun eigen etablissement en proberen door juiste investeringen hun kroeg de beste van de oude stad te maken.

 

Iedere speler heeft een eigen herberg, waar je gasten naar binnen gaat halen, personeel gaat aannemen en je bar gaat upgraden. Dit doe je door te dobbelen en punten van de dobbelstenen te verdelen over de dingen die je wilt kopen of upgraden. Je gebruikt hiervoor niet alleen wat je zelf gooit, maar je krijgt ook dobbelstenen van andere spelers doorgeschoven. 

Je trekt als waard nieuwe klanten aan en af en toe ook een edelman, die roem in de hand werkt. Je zult ook moeten investeren in tafels, personeel moeten werven en leveranciers van het goudkleurige vocht moeten vinden. Iedere ronde werpen en kiezen de spelers dobbelstenen en geven deze door aan hun buurman. De dobbelstenen bepalen welke bieren je tapt en uitschenkt. Schenk je je vaste gasten aan de bar weer in of kies je die rijke stinkerd daar in de hoek?

Uiteindelijk gaat het om overwinningspunten, die na 8 speelronden de overwinnaar bepalen. Naast het basisspel zijn er nog 4 modules, die op elkaar doorbouwen en meer uitdaging – en speelplezier.

Bekijk de uitlegvideo:

Point Salad.2.jpg

Wat maakt dit spel zo leuk?

De Taveernen van de Oude Stad heeft een ontzettend leuk thema. Je voelt je echt de eigenaar van je eigen kroeg, waarbij je je natuurlijk niet alleen de beste kroeg, maar ook de beste gasten wilt hebben!

Je gaat aan de slag met een eigen kroegje, dat je steeds verder kunt updaten. Het spel heeft wel veel regels, dat

Wat zit er in de doos?

  • 108 kaarten

  • Spelregels

Point salad3.jpg

de Monday musthave van vorige week:

Perudo

Perudo.png

Bluffen met Perudo!​

Perudo is een heerlijk eenvoudig dobbelspelletje, dat zorgt voor veel interactie tussen de spelers. Hoe ver durf jij je door het spel heen te bluffen en heb jij de beste pokerface?

bottom of page