top of page

vr 22 sep

|

Nieuwerkerk aan den IJssel

Paladijnen - Demo & Spelen

Ken jij het bordspel Paladijnen van het Westelijk Koninkrijk nog niet? Schuif dan aan bij de demo & spelen en zadel de paarden en slijp de zwaarden, want de paladijnen komen eraan!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Paladijnen - Demo & Spelen
Paladijnen - Demo & Spelen

Tijd en locatie

22 sep 2023, 19:00

Nieuwerkerk aan den IJssel, Dorpsstraat 20, 2912 CB Nieuwerkerk aan den IJssel, Nederland

Over het evenement

Tijdens deze avond krijg je uitleg over het spel Paladijnen van het Westelijk Koninkrijk. Na een uitleg zal het spel met elkaar gespeeld worden. 

Over het spel:

Paladijnen van het Westelijk Koninkrijk speelt zich af in een turbulente tijd in het West-Frankische Rijk, rond het jaar 900. Ondanks verwoede pogingen om de stad op te bouwen, worden omliggende gemeentes bedreigd door buitenstaanders. Saracenen verkennen de grenzen, terwijl de Vikingen rijkdom en vee plunderen. Zelfs de Byzantijnen uit het Oosten laten hun donkere kant zien. 

Als nobele mannen en vrouwen proberen de spelers arbeiders uit de stad in te huren, om zich te kunnen verdedigen tegen vijanden, versterkingen te bouwen en het geloof in het land te verspreiden. Gelukkig ben je niet alleen. De koning heeft als wijs man zijn beste ridders gestuurd om helpen bij met onze inspanningen. 

Zadel de paarden, slijp de zwaarden, de paladijnen komen eraan. De speler die aan het einde van het spel de meeste overwinningspunten heeft, is de winnaar.

Deel dit evenement

bottom of page