top of page

za 26 nov

|

Nieuwerkerk aan den IJssel

Demo + Spelen: Race Pace

Het Formule 1 seizoen is ten einde. Maar nu kun je thuis het seizoen voortzetten met Race Pace, het meest realistische Formule 1 geïnspireerde race bordspel van dit moment! Schuif ook gezellig aan bij de demo + spelen.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Demo + Spelen: Race Pace
Demo + Spelen: Race Pace

Tijd en locatie

26 nov 2022, 12:00

Nieuwerkerk aan den IJssel, Dorpsstraat 20, 2912 CB Nieuwerkerk aan den IJssel, Nederland

Over het evenement

Paul van Bad Rule Games is vanaf 12 uur in The Game-Inn geeft deze middag demo' van zijn Formule 1 spel Race Pace. Schuif ook gezellig aan en maak kennis met dit strategische bordspel. Inloop is de hele middag mogelijk!

Over het spel:

Kruip in de rol van een Formule 1 Team Manager en leidt je team naar de overwinning!

Race Pace is een strategisch Formule 1 bordspel. Coureurs staan in deze hoogste klasse vaardig en onbevreesd in de schijnwerpers, maar racen is bovenal een echte teamsport. Honderden ingenieurs, ontwerpers, monteurs, werken samen om de optimale Race Pace te vinden. De verantwoordelijke persoon om het team naar de overwinning te leiden is de Team Manager…. en dat ben jij!

Kies uit 8 coureurs met ieder een unieke skill, 8 race teams met verschillende sterke en zwakke punten, en kies uit 12 circuits met verschillende duur, bandenslijtage en weersomstandigheden.

Tijdens de race ontstaan situaties die het verloop van het spel veranderen. Vanaf de pitmuur anticipeer of reageer jij op deze situaties. Jij bepaalt:

  • Pas je strategie aan op deze situaties
  • Selecteer de juiste banden
  • Verbeter de setup van de auto
  • Haal de coureur naar binnen voor een pitstop
  • Laat hem het Energy Boost Systeem laden of gebruiken
  • Etcetera

Met elke ronde verbeteren je auto en coureur, waardoor je Race Pace toeneemt.……maar dat geldt ook voor de concurrentie. Heb jij de beste strategie om jouw team naar de overwinning te leiden?

Het spel biedt realistische uitdagingen waarin je strategische beslissingen moet maken. Race Pace bevat met de Teamplay variant een optie om 2 coureurs te "contracteren" voor 1 team. Zo kun je in een twee-spelers spel met vier coureurs racen. Je kunt zelfs met 8 spelers in vier teams strijden tegen elkaar! De Teamplay variant kent een aantal andere spelregels en geeft daarmee een nieuwe dynamiek aan Race Pace.

  • Speelduur: 60-120 minuten
  • Leeftijd: vanaf 12 jaar
  • Aantal spelers: 2 tot 8

Bekijk hier een video over het spel

Voor: Familiespel, vriendengroep

Speltype: Strategisch spel

Spelvorm: Bordspel

Deel dit evenement

bottom of page